Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Сладък соев сос Kikkoman 250 мл

Сладък соев сос Kikkoman 250 мл
bonus
БОНУС
Този продукт Ви носи: 8 точки
Цена: 8.39 лв.
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Това, което отличава соевия сос Kikkoman, е естественият процес на приготвяне, който е неизменен от ХVII век насам. Отначало се смесват равни количества соеви зърна и пшеница, а след това се прибавят специално отгледани дрожди и разтвор от вода и сол. Така приготвената смес мороми се оставя да ферментира в продължение на шест месеца.

По време на ферментацията от соевите белтъчини се отделят аминокиселини, които придават типичния цвят на соевия сос; пшеничената скорбяла се превръща в захар, а тя - в алкохол. Всички тези съставки определят типичните за естествено приготвения соев сос Kikkoman цвят, вкус и аромат, които го отличават от произведените по химически път сосове. Японският соев сос шойу представлява изтънчена подправка, която е подходяща не само за ястия от азиатската кухня. Готвачи от цял свят оценяват деликатния аромат на сосовете Kikkoman в съчетание с тяхната национална кухня. Интересно е, че естествено приготвеният соев сос подчертава типичния вкус на много европейски ястия и се съчетава отлично с месо, пилешко, риба, морски дарове, тестени изделия, зеленчуци и салати.

Кулинарните ценители лесно ще открият разликата между произведения чрез естествена ферментация соев сос и този, получен по химически път (по-голямата част от който се прави в Китай чрез доста по-кратък процес от този при японския соев сос). При последния към основните съставки се добавя оцветител с карамелен цвят, за да се постигне типичният тъмен цвят. Този сос има плодов аромат и фин, деликатен вкус, но му липсва богатият, изпълващ вкус на японския соев сос. Разликата между двата вида сос е очевидна: естествено ферментиралият соев сос притежава възхитителен мек вкус и богат аромат, докато произведеният по химически път има остър, натрапчив вкус и изразен химически аромат. Дори и днес соевият сос за двореца на императора се произвежда чрез дълъг ръчен процес, а и българските любители на изтънчения вкус могат вече да се насладят на японската вековна традиция Kikkoman.
250 мл.
Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти