Първи свободен час
Сладък соев сос Kikkoman 250 мл
БОНУС
Този продукт Ви носи:
8 точки
Цена:
8.39 лв.
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Това, което отличава соевия сос Kikkoman, е естественият процес на приготвяне, който е неизменен от ХVII век насам. Отначало се смесват равни количества соеви зърна и пшеница, а след това се прибавят специално отгледани дрожди и разтвор от вода и сол. Така приготвената смес мороми се оставя да ферментира в продължение на шест месеца.
По време на ферментацията от соевите белтъчини се отделят аминокиселини, които придават типичния цвят на соевия сос; пшеничената скорбяла се превръща в захар, а тя - в алкохол. Всички тези съставки определят типичните за естествено приготвения соев сос Kikkoman цвят, вкус и аромат, които го отличават от произведените по химически път сосове. Японският соев сос шойу представлява изтънчена подправка, която е подходяща не само за ястия от азиатската кухня. Готвачи от цял свят оценяват деликатния аромат на сосовете Kikkoman в съчетание с тяхната национална кухня. Интересно е, че естествено приготвеният соев сос подчертава типичния вкус на много европейски ястия и се съчетава отлично с месо, пилешко, риба, морски дарове, тестени изделия, зеленчуци и салати.
Кулинарните ценители лесно ще открият разликата между произведения чрез естествена ферментация соев сос и този, получен по химически път (по-голямата част от който се прави в Китай чрез доста по-кратък процес от този при японския соев сос). При последния към основните съставки се добавя оцветител с карамелен цвят, за да се постигне типичният тъмен цвят. Този сос има плодов аромат и фин, деликатен вкус, но му липсва богатият, изпълващ вкус на японския соев сос. Разликата между двата вида сос е очевидна: естествено ферментиралият соев сос притежава възхитителен мек вкус и богат аромат, докато произведеният по химически път има остър, натрапчив вкус и изразен химически аромат. Дори и днес соевият сос за двореца на императора се произвежда чрез дълъг ръчен процес, а и българските любители на изтънчения вкус могат вече да се насладят на японската вековна традиция Kikkoman.
По време на ферментацията от соевите белтъчини се отделят аминокиселини, които придават типичния цвят на соевия сос; пшеничената скорбяла се превръща в захар, а тя - в алкохол. Всички тези съставки определят типичните за естествено приготвения соев сос Kikkoman цвят, вкус и аромат, които го отличават от произведените по химически път сосове. Японският соев сос шойу представлява изтънчена подправка, която е подходяща не само за ястия от азиатската кухня. Готвачи от цял свят оценяват деликатния аромат на сосовете Kikkoman в съчетание с тяхната национална кухня. Интересно е, че естествено приготвеният соев сос подчертава типичния вкус на много европейски ястия и се съчетава отлично с месо, пилешко, риба, морски дарове, тестени изделия, зеленчуци и салати.
Кулинарните ценители лесно ще открият разликата между произведения чрез естествена ферментация соев сос и този, получен по химически път (по-голямата част от който се прави в Китай чрез доста по-кратък процес от този при японския соев сос). При последния към основните съставки се добавя оцветител с карамелен цвят, за да се постигне типичният тъмен цвят. Този сос има плодов аромат и фин, деликатен вкус, но му липсва богатият, изпълващ вкус на японския соев сос. Разликата между двата вида сос е очевидна: естествено ферментиралият соев сос притежава възхитителен мек вкус и богат аромат, докато произведеният по химически път има остър, натрапчив вкус и изразен химически аромат. Дори и днес соевият сос за двореца на императора се произвежда чрез дълъг ръчен процес, а и българските любители на изтънчения вкус могат вече да се насладят на японската вековна традиция Kikkoman.
250 мл.
Подобни продукти
Препоръчани продукти