Първи свободен час
Био Кефир Harmonica Нискомаслен 1% 500 мл
БОНУС
Този продукт Ви носи:
4 точки
Цена:
3.59 лв.
Не е наличен в момента
Описание на продукта
Кефирът е нещо като първи братовчед на айряна, но още по-полезен. Tрадиционният кефир се прави от прясно мляко, в което се слагат кефирени зърна и се изчаква да ферментира, при което се получава леко кисела напитка, богата на пробиотични бактерии и дрожди.
За правилната функция на стомаха е важно да приемаме много ферментирали храни, богати на разнообразни пробиотични микроорганизми. За пробиотиците се знае, че се натрупват в организма, т.е колкото повече и по-продължително време приемаме пробиотични храни като кефира, толкова по-голям е благотворният им ефект върху здравето. А подобно на една еко-система, колкото по-разнообразни са пробиотиците, толкова по-устойчива и стабилна става микрофлората в нашите стомаси.
Нискомасленият кефир Harmonica е масленост 1% и запазени всички полезни вещества - протеини, микроорганизми и пробиотици. Той е с по-мек и деликатен вкус в сравнение с пълномасления си братовчед и е с два пъти по-малко калории.
Кефирът на Harmonica не се прави със кефирени зърна, а със пробиотична закваска. За разлика от айряна или киселото мляко, където ферментацията е между 2 и 6 часа, при кефира тя е цяла нощ, около 9-12 часа. Това е така, защото микроорганизмите в него се развиват при по-ниски температури и изискват повече време.
По-дългата ферментация разбива частично лактозата и в резултат кефира е подходящ за хора с лактозна чувствителност.
За правилната функция на стомаха е важно да приемаме много ферментирали храни, богати на разнообразни пробиотични микроорганизми. За пробиотиците се знае, че се натрупват в организма, т.е колкото повече и по-продължително време приемаме пробиотични храни като кефира, толкова по-голям е благотворният им ефект върху здравето. А подобно на една еко-система, колкото по-разнообразни са пробиотиците, толкова по-устойчива и стабилна става микрофлората в нашите стомаси.
Нискомасленият кефир Harmonica е масленост 1% и запазени всички полезни вещества - протеини, микроорганизми и пробиотици. Той е с по-мек и деликатен вкус в сравнение с пълномасления си братовчед и е с два пъти по-малко калории.
Кефирът на Harmonica не се прави със кефирени зърна, а със пробиотична закваска. За разлика от айряна или киселото мляко, където ферментацията е между 2 и 6 часа, при кефира тя е цяла нощ, около 9-12 часа. Това е така, защото микроорганизмите в него се развиват при по-ниски температури и изискват повече време.
По-дългата ферментация разбива частично лактозата и в резултат кефира е подходящ за хора с лактозна чувствителност.
500 мл.
Състав: Био сертифицирано полумаслено прясно мляко (1%) без добавени вода и сол, с пробиотична закваска за кефир. Преминало бавна ферментация, минимум 8 часа:
Lactobacillus kefir,
Lactococcus lactis subsp. lactis,
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis,
Lactococcus lactis subsp. cremoris,
Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus,
Произход: България
Производител: Harmonica
Хранителни стойности за | 100 г |
Енергийност (ккал/kJ) | 39/163 |
Въглехидрати (г) | 4.2 |
Мазнини (г) | 1 |
от които наситени (г) | 0.6 |
Протеини (г) | 3.2 |
Сол (г) | 0.07 |
Подобни продукти
Препоръчани продукти