Първи свободен час
Най-популярните италиански сирена
Любителите на сирена познават най-популярните представители от красивата Италия...
1. Моцарела
Едно от най-известните италиански сирена в целия свят. Моцарела е свежо сирене и според оригиналната й рецепта се прави от биволско мляко. Това сирене е сред тайните на италианската пица и лазаня.
2. Горгонзола
Горгонзолата е вид синьо сирене и се произвежда в Ломбардия. Тя бива два вида – планинска, която има силен, остър вкус и горгонзола долче – по-мека, която приятно се комбинира с плодове.
3. Маскарпоне
Кремообразно сирене с богат вкус. Често маскарпоне се използва в десертите, включително в известното тирамису.
4. Пармезан
Пармезанът е твърдо сирене, което зрее в продължения на месеци (до 2 години), за да придобие плътния си наситен вкус.
5. Пекорино
Пекорино се произвежда от овче мляко и бива два вида – Романо и Тоскано. Много е подходящо в комбинация с плодове и често се сервира с десерт.
SuperMag
Снимка: Flickr
Вижте още:
Най-популярните швейцарски сирена
Най-популярните френски сирена