Паста с рукола
Поции: 4-5
Време за приготвяне: 40 минути
Необходими продукти:
- 1 лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 чаши сметана
- 3 лимона
- Сол и черен пипер
- Малка глава броколи
- 500 гр. паста (фусили)
- 250 гр рукола
- ½ чаша настърган пармезан
- Чери доматчета, нарязани на половинки
Начин на приготвяне:
На средна температура нагорещете зехтина в тиган. Добавете чесъна и пържете 1 минута. Добавете сметаната, сока и настърганата кора от 2 лимона, сол и черен пипер. Оставете да заври, намалете температурата и оставете да се готви 15-20 минути, докато започне да се сгъстява.
Междувременно накъсайте броколито и оставете само цветовете. Сварете ги в подсолена вода за 3-5 минути. Извадете и веднага ги сложете под студена течаща вода.
Пригответе пастата според указанията на опаковката. Изцедете и сложете в голяма купа. Добавете сметановата смес и сложете на котлона за 3 минути на много слаба температура.
Свалете от котлона и добавете руколата, пармезана, доматчетата и броколито. Последния лимон изцедете отгоре. Овкусете със още сол и пипер и сервирайте.