Първи свободен час
Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове
Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове
Необходими продукти:
• 40 гр. масло
• 20 гр. кокосови стърготини
• 130 гр. бисквити на прах
• 20 мл. коняк
• 50 мл. лимончело
• 1 с.л. захар
• 4 жълтъка
• 250 мл. течна сметана (животинска)
• 10 г желатин
• 100 мл. сок от зелен лимон
• 400 мл. сок от портокал
• 1 кг. бял шоколад
Начин на приготвяне
1. От бисквитите, маслото и кокосовите стърготини, пригответе блат.
2. Изпечете блата във форма за торта върху оризова хартия за 7-8 минути на 170 градуса, в предварително загрята фурна.
3. Приготвеният блат оставете да изстине.
4. Разтопете шоколада на водна баня.
5. Затоплете сметаната, а желатина накиснете в малко вода.
6. Смесете жълтъците, захарта, алкохола и плодовия сок, разбъркайте ги добре и сгответе на водна баня за 4-5 минути.
7. Постепенно, добавете сметаната към желатина, след това смесете всичко и разбъркайте добре.
8. Изсипете върху бисквитения блат и оставете в хладилник за минимум 6 часа.
9. Можете да гарнирате с боровинки, ягоди и шоколадови трюфели.