Първи свободен час
Баварски крем
Порции: 4
Необходими продукти:
• 2 лъжици желатин
• ½ чаша студена вода
• 4 жълтъка
• ½ чаша бяла захар
• Щипка сол
• 2 чаши прясно мляко
• 1 ванилия
• 2 чаши сметана
Начин на приготвяне:
В малка купа смесете желатина и студената вода и оставете настрана.
В друга купа смесете жълтъците, захарта и солта до гладка смес.
Сложете прясното мляко да заври и след това на тънка струя го изсипете към жълтъците с непрекъснато бъркане. Върнете в тенджерата и сложете на котлона, варете на средна температура, докато започне да се сгъстява. Свалете о котлона и прецедете, за да е максимално гладък.
Добавете омекналия желатин и ванилията, разбъркайте добре и оставете да се охлади.
Когато се охлади до стайна температура добавете сметаната и разбийте. Пресипете в чаши за сервиране и сложете в хладилника за най-малко 1 час.
Supermag.bg
Снимка: Flickr
Вижте още:
Крем с маскарпоне в шоколадови купички
Оризов пудинг с кайсии
Шоколадов пудинг
Панна Котта Ванилия