Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Коблер с праскови



Време за приготвяне: 1 час
Порции: 6-8

Необходими продукти:

• 8 праскови – обелени и нарязани на парчета
• ¼ чаша бърбън
• ¾ чаша захар + допълнително за поръсване
• 2 лъжици царевично нишесте
• 1 ч. лъжица канела + допълнително за поръсване
• 1 ½ чаша брашно
• 2 ч. лъжици бакпулвер
• ½ ч. лъжица сол
• 110 гр масло
• ¾ чаша сметана + допълнително
• Ванилов сладолед за сервиране




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 190 градуса.

Сложете прасковите в голяма купа. Добавете бърбъна, ¼ чаша захар. Царевичното нишесте и канелата. Покрийте и оставете настрана.

Пресейте брашното и към него добавете останалата захар, бакпулвера и солта. Нарежете 2/3 от маслото на парчета и го добавете към брашното с ръце месете, за да стане на трохи. Добавете сметаната и разбъркайте много добре. Тестото трябва да е леко лепкаво.

Разтопете останалото масло на средна температура. Изсипете прасковите и гответе около 5 минути. Изсипете ги в тава за печене. Отгоре сложете тестото и запечатайте добре. Отгоре намажете със сметана, поръсете със захар и канела.

Печете 40-45 минути и сервирайте топло със сладолед.




Superma.bg
Снимка: Flickr




Вижте още:

Карамелизирани круши с маскарпоне и стафиди

Френска плодова пита с ябълки

Шоколадови кексчета с ягоди

Сладка пица с плодове