Първи свободен час
Карамелизирани круши с маскарпоне и стафиди
Порции: 4
Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти:
• 250 гр стафиди
• 120 мл гореща вода
• 120 мл ром
• 4 лъжици кафява захар
• 40 гр масло
• ½ ч. лъжица прясно изцеден лимонов сок
• 4 круши
• 625 мг маскарпоне
• 4 бисквити (натрошени)
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 190 градуса.
Сложете стафидите в купа и ги залейте с горещата вода. Добавете рома. Оставете ги да се накисват около 45 минути.
Крушите разделете на половинки като запазите дръжките. С помощта на лъжичка ги почистете от семките.
Сложете маслото и кафявата захар в малка тавичка на котлона и бъркайте, докато захарта се разтопи. Добавете лимоновия сок и крушите с кората нагоре.
Сложете тавичката във фурната и печете докато крушите омекнат (15-17 минути).
Междувременно разбийте маскарпонето и добавете изцедените стафиди.
Сервирайте крушите в чиния залети с маскарпоне. Украсете с натрошени бисквити.
Supermag
Вижте още:
Френска плодова пита с ябълки
Шоколадов мус
Шоколадов тарт с мед и бадеми