Първи свободен час
Крем с маскарпоне в шоколадови купички
Необходими продукти:
- 230 гр бял шоколад
- 115 гр черен (или млечен) шоколад
- 240 мл бита сметана
- 3 лъжици захар
- 230 гр сирене маскарпоне
- 1 чаена лъжичка настъргани портокалови кори
- ¼ чаена лъжичка ванилия
- Настърган бял шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Разтопете белия шоколад на водна баня. Сипете по малко във всяка формичка за мъфини и с четка го разстелете по дъното и стените. Сложете в хладилника, докато шоколада се втвърди напълно – около 30 минути. Разтопете отново останалия шоколад и нанесете втори слой във формичките. Върнете в хладилника за още около час. Внимателно извадете шоколадовите от металните (или хартиените) формички.
Разтопете тъмния шоколад на водна баня и го оставете настрана, за да се охлади.
Разбийте с миксер сметаната и захарта много добре.
Отделно разбийте маскарпонето. Добавете тъмния шоколад, портокаловите стърготини и ванилията. Изсипете крема в шприц. Така напълнете шоколадовите купички.
Украсете с настърган бял шоколад.
Сервирайте веднага или ги сложете в хладилника. След като се охладят ги извадете за около час на стайна температура преди да ги сервирате.
Вижте още:
Снежни кокосови кексчета
Шоколадово-лешникови сладоледени кошнички
Оризов пудинг с кайсии