Първи свободен час
Празничен ябълков тарт от Бавария
Вкусен ябълков тарт
Необходими продукти:
• ½ чаша масло
• 1/3 чаша бяла захар
• ¼ ч. лъжичка ванилия
• 1 чаша брашно
• 1 пакетче крема сирене
• ¼ чаша бяла захар
• 1 яйце
• ½ ч. лъжичка ванилия
• 6 ябълки, обелени и нарязани на тънки ленти
• 1/3 чаша бяла захар
• ½ ч. лъжичка канела
• ¼ чаша филирани бадеми
---
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната предварително на 230 градуса.
Смесете маслото с 1/3 чаша захар, ¼ лъжичка ванилия и брашното. Сложете във форма за печене на торта и оставете настрана.
В друга купа смесете сиренето с ¼ чаша бяла захар. Смесете яйцето и ванилията и ги добавете към сиренето. Изсипете върху тестото.
Овкусете ябълките с останалата захар и канела и ги изсипете отгоре върху тортата.
Печете 10 минути и намалете температурата на 200 градуса. Печете още 25 минути. Поръсете с бадемите и върнете във фурната, докато бадемите станат златисти.
Охладете преди да извадите от формата.
----
Вижте още:
Коледен кейк със сушени плодове и сос с уиски Коледни джинджифилови бисквити Коледен чийзкейк с тиква Шоколадов тарт с мед и бадеми