Първи свободен час
Шоколадов пудинг
Порции: 4
Необходими продукти:
• 2 чаши прясно мляко
• ½ чаша захар
• 1/3 чаша какао на прах
• 4 ч. лъжици царевично нишесте
• Жълтъците на 3 яйца
• 2 ванилии
• ¼ ч. лъжица сол
• ¾ чаша бита сметана
Начин на приготвяне:
Сипете в тенджера 1 ½ чаша мляко, захарта и какаото и сложете на котлона. Оставете да къкри, докато захарта се разтопи.
Междувременно разбийте останалата ½ чаша мляко с нишестето, солта, жълтъците и ванилията. Постепенно добавяйте горещото мляко към яйчената смес. Върнете в тенджерата и варете на средна температура като бъркате непрекъснато. Когато започне да се сгъстява намалете температурата и варете още няколко минути.
Изсипете пудинга в чаши, оставете да се охлади и сложете в хладилника за най-малко 4 часа.
Преди сервиране разбийте сметаната и сервирайте всяка чашка пудинг със сметана.
Supermag.bg
Снимка: Flickr
Вижте още:
Шоколадов мус
Шоколадов тарт с мед и бадеми
Шоколадов пудинг с портокал