Първи свободен час
Шоколадов мус
Необходими продукти:
• 220 гр черен шоколад
• 5 лъжици вода
• 2 лъжици масло на стайна температура
• 1 лъжица сметана
• 5 яйца
• 1 лъжица захар
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парченца и заедно с водата го сложете на котлона на ниска температура. Бъркайте до гладкост. Свалете от котлона и добавете маслото и сметаната. Разбъркайте много добре.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Добавете жълтъците към шоколадовата смес.
Разбийте белтъците с щипка сол и захарта и ги добавете към сместа. Сервирайте в отделни купички или чашки.
Supermag
Снимка: Flickr
Вижте още:
Шоколадов пудинг с портокал
Шоколадови кексчета с ягоди