Първи свободен час
Шоколадово-лешникови сладоледени кошнички
Време за приготвяне: 1 час и 35 минути
Порции: 6
Необходими продукти:
• ½ чаша лешници + допълнително за поръсване
• 2/3 чаша кокосови стърготини
• 1 чаша хрупкав оризов корнфлейкс
• ¼ чаша кондензирано мляко
• Мазнина
• 2 чаши ванилов сладолед
• 4 чаши шоколадов сладолед
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Печете целите лешници и кокосовите стърготини до златисто – 8-10 минути. Оставете ги да изстинат и ги сложете в кухненския робот. Добавете корнфлейкса и кондензираното мляко и разбийте до еднородна смес.
Намажете леко с мазнина (олио) 6 купи за мъфини или крем карамел. Разделете кокосовата смес между чашките. Намокрете пръстите си и притиснете сместа към дъното и нагоре по стените на всяка чашка. Замразете в камерата най-малко за 20 минути.
Извадете от фризера. Напълнете ги с ванилов сладолед и върнете във фризера за още 40 минути.
Върху всяка чашка слагайте по лъжичка шоколадов сладолед. Поръсете с натрошени лешници и сервирайте.
Supermag.bg
Вижте още:
Малинов сладолед с парченца бял шоколад
Боровинков крем
Оризов пудинг с кайсии
Плодова салата с яйчен крем
Панна Котта Ванилия