Първи свободен час
Снежни кокосови кексчета
Време за приготвяне: 2 часа
Количество: 18 – 20 кексчета
Необходими продукти:
• 350 гр масло на стайна температура
• 2 ч. чаши захар
• 5 яйца на стайна температура
• 1 ванилия
• Бадемов екстракт
• 3 чаши брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• ½ ч. лъжица сода за хляб
• ½ ч. лъжица сол
• 1 ч. чаша кисело мляко
• 400 гр настърган кокос
За глазурата:
• 450 гр крем сирене на стайна температура
• 350 гр масло на стайна температура
• Ванилия
• Бадемов екстракт
• 600 гр пудра захар
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 160 градуса.
С миксер на висока скорост разбийте маслото и захарта, докато станат пухкави. Намалете скоростта на миксера и добавете яйцата и ароматите.
Отделно, пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта. Добавете половината от тази смес към маслената и разбийте. Добавете киселото мляко и накрая добавете и втората част от сухата смес. Добавете и 200 гр кокос.
Сложете хартиени форми в тавата за мъфини. Разпределете тестото. Печете 23 – 35 минути и пробвайте с клечка. Оставете да се охлади 15 минути и извадете от тавата. Оставете да се охладят напълно.
Междувременно направете глазурата. С миксер разбийте на ниска скорост крем сиренето и маслото с ароматите. Добавете пудрата захар и разбивайте до гладка смес. Поръсете с останалия кокос.
SuperMAG.bg
Снимка: Flickr
Вижте още:
Ябълкови мъфини със стафиди
Мъфини с боровинки
Лимонови кексчета с боровинки