Първи свободен час
Торта с моркови
Необходими продукти:
За кейка:
* 1 ½ чаша брашно
* 1 ½ ч. лъжица бакпулвер
* ½ ч. лъжица канела
* ¼ ч. лъжица сол
* 4 яйца
* 1 ½ чаша захар
* 1 ванилия
* ¾ чаша масло (разтопено)
* 2 чаши настъргани моркови
* 120 гр шоколад (полусладък)
За крема:
• 340 гр бял шоколад
• ½ чаша сметана
Захаросани моркови:
• ½ чаша портокалов сок
• ½ чаша захар
• 2 малки моркова, нарязани на тънки ленти
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 180 градуса. Скарата е добре да бъде в средата на средна позиция. Подгответе формата за торта като я намажете сложите хартия за печене и я намажете с масло.
Смесете брашното, бакпулвера, канелата и солта.
В друга купа разбийте яйцата. Добавете захарта и ванилията и разбийте много добре. Добавете маслото и разбъркайте с шпатула. Добавяйте постепенно сухата смес. И накрая добавете морковите и шоколада.
Изсипете сместа във формата и печете до готовност на два пъти (около 45 минути). Извадете внимателно от формата и охладете.
Разтопете шоколада на водна баня (или в микровълновата). Свалете от котлона и добавете сметаната и бъркайте до получаване на еднородна смес. Оставете да се охлади добре. След това с миксер разбийте крема.
На котлона сложете да заври портокаловия сок със захарта. Добавете морковите. Варете около 8 минути. Изцедете и оставете да се охладят.
Всички съставки на тортата са готови. Остава да я оформите.
Източник: SuperNova.bg
Вижте още:
Сладка пица с плодове
Карамелизирани круши с маскарпоне и стафиди