Първи свободен час
Торта Тирамису
Торта Тирамису
Станислава Павлова Иванова
Необходими продукти:
» 300гр. бишкоти
» 500мл. течна сметана
» 200гр. заквасена сметана
» 150гр. пудра захар
» 250гр. маскарпоне
» 2 с.л. какао
» 50гр. настърган шоколад
» 200мл. кафе еспресо + 2ч.л. бейлис
Начин на приготвяне:
Маскарпонето се разбива с пудрата захар. Отделно се разбива течната сметана, като към нея се прибавя и заквасената сметана. Двата крема се смесват, като се разбиват добре с миксер.
Бишкотите се топят в кафето и се редят в тортена форма. Отгоре се намазват с крема, поръсва се с настъргания шоколад, пак бишкоти, крем.
Оставя се да стегне в хладилника.
Разбива се и останалата сметана и с нея се измазва тортата, отстрани и отгоре се шприцова. Поръсва се с какаото.
Много рецепти прегледах в интернет, докато се реша да направя тази торта. Исках да е без яйца и затова най-накрая се получи тази рецепта. Тортата е много лесна и вкусна.
Станислава Павлова Иванова
Необходими продукти:
» 300гр. бишкоти
» 500мл. течна сметана
» 200гр. заквасена сметана
» 150гр. пудра захар
» 250гр. маскарпоне
» 2 с.л. какао
» 50гр. настърган шоколад
» 200мл. кафе еспресо + 2ч.л. бейлис
Начин на приготвяне:
Маскарпонето се разбива с пудрата захар. Отделно се разбива течната сметана, като към нея се прибавя и заквасената сметана. Двата крема се смесват, като се разбиват добре с миксер.
Бишкотите се топят в кафето и се редят в тортена форма. Отгоре се намазват с крема, поръсва се с настъргания шоколад, пак бишкоти, крем.
Оставя се да стегне в хладилника.
Разбива се и останалата сметана и с нея се измазва тортата, отстрани и отгоре се шприцова. Поръсва се с какаото.
Много рецепти прегледах в интернет, докато се реша да направя тази торта. Исках да е без яйца и затова най-накрая се получи тази рецепта. Тортата е много лесна и вкусна.