Първи свободен час
Ягодова торта
Ягодова торта
Георги Димитров
Необходими продукти:
» 1 кг. ягоди
» 2 пак. желатин (по 10 гр.)
» 200 гр. захар
» 700 гр. вода
За блата:
» 4 яйца
» 150 гр. захар
» 150 гр. брашно
Начин на приготвяне:
Яйцата, 150гр.захар и брашното се разбиват добре. Получената смес се изсипва в малка тава. Пече се 20 мин. на 180 градуса.
Двете пакетчета желатин се оставят да престоят 30 мин. в 200гр. хладка вода.
През това време разбиваме 200 гр. измити ягоди с 200 гр.захар.
На водна баня разтваряме вече набъбналия желатин (на слаб котлон и без да завира), след което прибавяме 500 гр. вода. Прибавяме разбитите ягоди със захар. Нареждаме останалите около 800 гр. измити и нарязани ягоди върху блата и изсипваме желатиновата смес.
Оставяме да се стегне в хладилника поне 2 часа.
Моят Коментар:
Вкусна и лесна за приготвяне. Подходяща, както за рожден ден, така и просто за удоволствие да си подсладим.
Георги Димитров
Необходими продукти:
» 1 кг. ягоди
» 2 пак. желатин (по 10 гр.)
» 200 гр. захар
» 700 гр. вода
За блата:
» 4 яйца
» 150 гр. захар
» 150 гр. брашно
Начин на приготвяне:
Яйцата, 150гр.захар и брашното се разбиват добре. Получената смес се изсипва в малка тава. Пече се 20 мин. на 180 градуса.
Двете пакетчета желатин се оставят да престоят 30 мин. в 200гр. хладка вода.
През това време разбиваме 200 гр. измити ягоди с 200 гр.захар.
На водна баня разтваряме вече набъбналия желатин (на слаб котлон и без да завира), след което прибавяме 500 гр. вода. Прибавяме разбитите ягоди със захар. Нареждаме останалите около 800 гр. измити и нарязани ягоди върху блата и изсипваме желатиновата смес.
Оставяме да се стегне в хладилника поне 2 часа.
Моят Коментар:
Вкусна и лесна за приготвяне. Подходяща, както за рожден ден, така и просто за удоволствие да си подсладим.