Първи свободен час
Горещ шоколад с ром
Чаши: 2
Време за приготвяне: 10 минути
Необходими продукти:
• 2 чаши прясно мляко
• 100 гр черен шоколад
• Канелена пръчица
• 2 лъжици мед
• 1 лъжица кафява захар
• 1 ванилия
• 2 лъжици тъмен ром (или на вкус)
Начин на приготвяне:
Сипете млякото в тенджера. Добавете шоколада, натрошен на парченца. Добавете канелата, меда и захарта и затоплете на котлона, докато шоколада се разтопи като бъркате.
Добавете ванилията и рома. Добавете още захар ако сметнете за необходимо.
Извадете канелената пръчица и сервирайте в чаши за лате или капучино.
Supermag
Снимка: Flickr
Вижте още:
Горещ шоколад