Първи свободен час
Пълнени яйца с хайвер
Необходими продукти:
8 яйца
2 лъжици майонеза
2 лъжици бита сметана
2 лъжици прясно изцеден лимонов сок
Сол на вкус
Зелен лук (нарязан на ситно)
Хайвер за украса
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата в покрит съд с малко сол във водата. Когато заври водата, намалете температурата и варете 15 минути.
Когато ги свалите от котлона ги сложете под течаща студена вода за около 5 минути.
Обелете яйцата.
Разрежете всяко яйце по дължина и извадете жълтъците. Сложете и белтъци и жълтъците в хладилника за 1 час.
В купа намачкайте жълтъците с помощта на вилица. Добавете майонезата и сметаната и продължете да разбърквате до еднородна смес. Добавете лимоновия сок и солта и отново разбъркайте.
Напълнете половинките белтък с жълтъчената смес. Украсете със зелен лук. Напръскайте с лимонов сок. Поставете в покрит съд или покрийте с фолио и оставете в хладилника.
Преди да сервирате, добавете малко хайвер върху всяко яйце.
SuperMag
Снимка: Flickr