Първи свободен час
Скариди в масло
Време за приготвяне: 30 мин.
Порции: 4
Необходими продукти:
• 600 гр скариди (големи)
• Сол и черен пипер
• 2 лъжици масло
• 2 чаени лъжици намачкан чесън
• ¼ чаша сух, бял вермут
• 1 лъжица лимонов сок (прясно изцеден)
• 2 лъжици магданоз, нарязан на ситно
• ¼ ч. лъжица настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Подсушете скаридите.
Затоплете голям тиган на средна температура.
Овкусете скаридите със сол и пипер.
Сложете маслото в тигана и когато се разтопи сипете скаридите. Пържете 1 минута без да разбърквате. Добавете чесъна и пържете още 1 минута. Обърнете скаридите и гответе още 2 минути. Извадете ги в съд за сервиране.
В тигана на средна температура затоплете вермута и лимоновия сок. Оставете да ври 30 секунди. Добавете лимоновата кора и магданоза.
Изсипете соса върху скаридите и овкусете със сол и черен пипер.
Още рецепти за предястия:
Пълнени яйца с хайвер
Хрупкави хапки с моцарела, мед и смокини
Supermag
Снимка: Flickr