Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Гръцка салата



Порции: 6

Необходими продукти:

• 1 краставица, нарязана на кръгчета
• 1 червена чушка, нарязана на едро
• 1 жълта чушка, нарязана на едро
• ½ кг чери домати, нарязани на половинки
• ½ глава червен лук, нарязан на полукръгчета
• ½ кг сирене, нарязано на кубчета
Маслини каламата

За дресинг Винегрет:

• 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
• 1 ч. лъжица сух риган
• ½ ч. лъжица дижонска горчица
• 1/4 чаша винен оцет
• 1 ч. лъжица сол
• ½ ч. лъжица черен пипер
• ½ чаша зехтин


Начин на приготвяне:

Сложете краставицата, чушките, доматите и лука в голяма купа за салата.

За дресинга – смесете чесъна, ригана, горчицата, оцета, солта и пипера в малка купа. Бавно добавяйте зехтина с бъркане.

Изсипете винегрета върху зеленчуците. Добавете сиренето и маслините и внимателно разбъркайте. Оставете настрана за 30 минути, за да се овкуси добре и сервирайте на стайна температура.

Вместо да правите дресинг Винегрет можете да си купите и готов такъв.




Supermag.bg
Снимка: Flickr




Вижте още:

Салата Капрезе

Зелева салата с целина и копър

Свежа салата с броколи

Салата с авокадо и грейпфрут