Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Лятна салата с маслини



Порции: 4

Необходими продукти:

• 1 чаша балсамов оцет
• 1 чаша черни и зелени маслини без костилка
• ¼ чаша свеж магданоз
• 3 филета аншоа, изцедени и нарязани
• 3 лъжици каперси, изцедени
• 1 скилидка чесън, наситнена
• Свеж босилек
• Черен пипер
• 6 лъжици зехтин
• 3 средно големи домата




Начин на приготвяне:

Сложете оцета балсамико да заври на средна температура и варете около 20 минути или докато се редуцира до ¼ чаша. Оставете да се охлади.

Комбинирайте маслините, магданоза, аншоата, каперсите, чесъна, босилека, черния пипер и зехтина. Смесете.

Нарежете доматите на кръгчета и ги подредете на дъното на чиния за салата. Полейте със зехтин, поръсете с магданоз и покрийте с маслинената смес. Полейте с балсамовия оцет и сервирайте.




Вижте още:

Салата с печурки на скара, домати и моцарела

Салата Капрезе

Салата с маслини и аншоа

Салата с чушки на грил