Първи свободен час
Лятна салата с маслини
Порции: 4
Необходими продукти:
• 1 чаша балсамов оцет
• 1 чаша черни и зелени маслини без костилка
• ¼ чаша свеж магданоз
• 3 филета аншоа, изцедени и нарязани
• 3 лъжици каперси, изцедени
• 1 скилидка чесън, наситнена
• Свеж босилек
• Черен пипер
• 6 лъжици зехтин
• 3 средно големи домата
Начин на приготвяне:
Сложете оцета балсамико да заври на средна температура и варете около 20 минути или докато се редуцира до ¼ чаша. Оставете да се охлади.
Комбинирайте маслините, магданоза, аншоата, каперсите, чесъна, босилека, черния пипер и зехтина. Смесете.
Нарежете доматите на кръгчета и ги подредете на дъното на чиния за салата. Полейте със зехтин, поръсете с магданоз и покрийте с маслинената смес. Полейте с балсамовия оцет и сервирайте.
Вижте още:
Салата с печурки на скара, домати и моцарела
Салата Капрезе
Салата с маслини и аншоа
Салата с чушки на грил