Първи свободен час
Салата Рататуй на скара
Порции: 4
Необходими продукти:
• 1 патладжан
• Сол
• 3 домата
• 1 тиквичка
• 1 червена чушка
• 1 глава червен лук
• 3 лъжици зехтин
• Черен пипер
• 2 лъжици оцет
• Свеж босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на кръгчета и ги потопете в купа със солена вода за 15-20 минути. След това ги изцедете.
Нарежете доматите, лука и тиквичката на кръгчета, а чушката на ленти. Намажете ги със зехтин от двете страни и овкусете със сол и пипер.
Загрейте скарата или котлона (ако ще използвате грил тиган) на средна температура и печете – доматите около 6 минути; чушката, лука и тиквичката – 8, патладжана – 10 минути.
Подредете в чиния, като сложете патладжаните отдолу, а лука – най-отгоре и овкусете с оцет. Поръсете с босилек.
Вижте още:
Салата с чушки на грил
Пилешка салата в доматени купички
Салата с пиле и карфиол