Първи свободен час
Салата с леща и киноа
Време за приготвяне: 45 минути
Порции: 4
Необходими продукти:
• ½ чаша киноа
• 1 ¼ + 2 чаши вода
• ½ чаша леща
• 1 ч. лъжица дижонска горчица
• 2 лъжици червен оцет
• ¼ чаша зехтин
• ¼ ч. лъжица чесън на прах
• Кората от 1 лайм - настъргана
• Сол и черен пипер
• 2 стръка зелен лук
• Свеж магданоз
Начин на приготвяне:
Сварете киноата в 1 ¼ чаша вода. Може и в микровълнова фурна за 9 минути на висока степен в подходящ похлупен съд.
Сварете лещата в 2 чаши вода в тенджера за около 30 минути.
В купа смесете горчицата и оцета. Добавете зехтина и разбъркайте много добре. Добавете чесъна на прах, кората от лайм, сол и черен пипер.
В купа за салата смесете лещата и киноата. Добавете зеления лук и магданоза. Овкусете с дресинга.
Supermag.bg
Вижте още:
Лятна салата с маслини
Пилешка салата с лимон и босилек
Салата с кус кус
Салата с домати и царевица