Първи свободен час
Салата с патладжани на скара и козе сирене
Време за приготвяне: 18 минути
Порции: 4-6
Необходими продукти:
• 3 лъжици зехтин
• 7 патладжана, нарязани на ленти (посолени и изцедени преди това)
• ½ чаша кедрови ядки
• 100 гр козе сирене, натрошено
• 1/3 чаша свеж босилек, нарязан на ситно
• 2 лъжици мента, нарязана на ситно
• 3 лъжици зехтин
• 3 лъжици https://www.supermag.bg/food_products/podpravki/Ocet/balsamov-ocet-ponti-sprej-250ml балсамов оцет
• Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Затоплете скарата (или грил тигана). Намажете патладжаните със зехтини ги сложете да се пекат. Печете докато омекнат (около 3-4 минути за страна).
Сложете готовите патладжани в чиния за сервиране на салата. Поръсете с кедрови ядки, натрошено козе сирене, босилек и мента. Овкусете със зехтин, балсамико, сол и пипер.
Supermag.bg
Още салати на скара:
Салата с печурки на скара, домати и моцарела
Салата Рататуй на скара
Салата с чушки на грил