Първи свободен час
Салата Антипасто
Порции: 4-6
Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 10 минути
Необходими продукти:
450 гр. фусили
90 гр. твърд салам, нарязан на ленти
90 гр. пушено пуешко месо, нарязано на ленти
30 гр. кашкавал, нарязан на ленти
30 гр. моцарела, настъргана
30 гр. зелени маслини, нарязани на половинки
30 гр. печени чушки, нарязани на ленти
¼ лъжица сол
¼ лъжица прясно смлян черен пипер
За соса Винегрет:
1 стрък босилек
60 мл. винен оцет
1 скилидка чесън
1 лъжица горчица
½ лъжица сол
½ лъжица прясно смлян черен пипер
180 мл. зехтин
Начин на приготвяне:
За соса Винегрет: В блендер сложете босилека, оцета, чесъна, солта, пипера и горчицата. Разбийте, докато босилека не се смели фино. Малко по малко сипвайте тази смес в купа със зехтин като разбърквате до еднородна смес.
Сварете фусилите според указанията на опаковката.
Към сварените фусили добавете салама, пуешкото месо, кашкавала, моцарелата, маслините и чушките. Подправете със сол и пипер и разбъркайте.
Всяка порция поръсете със сос Винегрет.
SuperMag
Снимка: Flickr