Първи свободен час
Картофена крем супа с праз
Време за приготвяне: 55 минути
Порции: 8
Необходими продукти:
• 6 големи картофа, обелени и нарязани на парчета
• 8 стръка праз, само бялата част, накисната предварителни в подсолена вода
• 3 стръка целина, нарязана на едро
• 1 глава кромид лук, нарязана
• 1 дафинов лист
• 4 чаши пилешки бульон
• ½ чаша брашно
• ½ чаша разтопено масло
• 1 чаша бита сметана
• 1 ½ ч. лъжица мащерка, нарязана на ситно
• Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сложете картофите, 4 стръка, праз, целината, лука, дафиновия лист и полейте с пилешкия бульон. Оставете да ври, докато картофите омекнат.
Накълцайте на дребно останалите 4 стръка праз.
Смесете в малка купа брашното и маслото.
Към супата добавете постепенно останалия праз, брашното с масло, сметаната, мащерката, сол и пипер. Варете няколко минути. Свалете от котлона, оставете за 5 минути и пасирайте. Върнете на котлона и варете още 20 минути. Извадете дафиновия лист и сервирайте.
SuperMAG.bg
Още супи:
Картофена супа
Супа от тиквички
Супа от броколи
Морковена супа