Първи свободен час

Картофена супа

Порции: 8
Време за приготвяне: 1.20 часа
Необходими продукти:
• 4 картофа, нарязани на кубчета
• 5 стръка целина, нарязани на ситно
• 1 глава лук, нарязана на ситно
• 4 чаши вода
• 350 мл прясно мляко
• 6 лъжици масло
• Сол и черен пипер
![]() |
Начин на приготвяне:
Сложете картофите, целината, лука и водата в тенджера под налягане. Гответе 25 минути.
Добавете млякото, маслото и подправките и сложете на котлона да ври още 15 минути (не под налягане). Ако искате преди да я сложите да заври втория път я пасирайте, за да се получи крем супа.
![]() |
Supermag
![]() |
Още рецепти за супа:
Яйчена супа с бекон
Зеленчукова супа