Първи свободен час
Студена супа с карфиол, бекон и крутони
Порции: 4
Необходими продукти:
За крутоните:
• Около 250 гр хляб
• ¼ чаша зехтин
• 1 ч. лъжица мащерка
• ½ ч. лъжица сол
• Черен пипер – по желание
450 гр бекон
За супата:
• 3 лъжици масло на стайна температура
• 2 стръка целина, нарязани
• 1 глава лук, нарязана
• Сол и черен пипер
• 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
• 4 чаши пилешки бульон
• 1 ч. лъжица мащерка
• 1 глава карфиол, нарязана на парчета
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 200 градуса.
Нарежете хляба на кубчета и направете крутоните, като ги поръсите с останалите съставки. Печете до златисто.
Бекона нарежете на малки парчета и също изпечете.
В голяма тенджера разтопете маслото на средна температура. Добавете целината, лука, сол и пипер и гответе до омекване – около 4 минути. Добавете чесъна и гответе още 30 секунди. Добавя се пилешкия бульон, мащерката и карфиола и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри още 20 – 25 минути.
Пасирайте супата в робот или блендер и оставете да се охлади. След това сложете в хладилника за най-малко 2 часа.
Сервирайте с крутони и бекон.
Supermag.bg
Вижте още:
Супа от тиквички
Супа от броколи