Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Студена супа с карфиол, бекон и крутони



Порции: 4

Необходими продукти:

За крутоните:

• Около 250 гр хляб
• ¼ чаша зехтин
• 1 ч. лъжица мащерка
• ½ ч. лъжица сол
• Черен пипер – по желание

450 гр бекон

За супата:

• 3 лъжици масло на стайна температура
• 2 стръка целина, нарязани
• 1 глава лук, нарязана
• Сол и черен пипер
• 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
• 4 чаши пилешки бульон
• 1 ч. лъжица мащерка
• 1 глава карфиол, нарязана на парчета




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200 градуса.

Нарежете хляба на кубчета и направете крутоните, като ги поръсите с останалите съставки. Печете до златисто.

Бекона нарежете на малки парчета и също изпечете.

В голяма тенджера разтопете маслото на средна температура. Добавете целината, лука, сол и пипер и гответе до омекване – около 4 минути. Добавете чесъна и гответе още 30 секунди. Добавя се пилешкия бульон, мащерката и карфиола и оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри още 20 – 25 минути.

Пасирайте супата в робот или блендер и оставете да се охлади. След това сложете в хладилника за най-малко 2 часа.

Сервирайте с крутони и бекон.




Supermag.bg




Вижте още:

Супа от тиквички

Супа от броколи