Първи свободен час
Яйчена супа с бекон
Порции: 4
Време за приготвяне: 25 минути
Необходими продукти:
• 250 гр бекон, нарязан на кубчета
• 4 филийки хляб, нарязани на кубчета
• 2 лъжици зехтин
• Сол
• Черен пипер
• 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
• 3 чаши пилешки бульон
• 1 ¼ чаша настърган пармезан
• 4 лъжици магданоз
• 4 яйца
Начин на приготвяне:
Изпечете бекона до златисто и го извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Кубчетата хляб поръсете със зехтин, овкусете със сол и пипер и също изпечете.
Сложете чесъна със зехтин в тенджера и гответе 1-2 минути.
Добавете бульона, 1 ½ чаша вода, пармезана и магданоза. Овкусете със сол и пипер и оставете да заври. Гответе около 10 минути и намалете температурата.
Чупете яйцата в купа и бавно ги добавяйте към супата (тя не трябва да ври) едно по едно като при яйца на очи.
Във всяка купа трябва да има по едно яйце. Овкусява се с пармезан, магданоз, сол и пипер. Накрая се добавят крутоните и бекона.
Supermag
Рецепти за супа:
Пилешка супа с лимон
Зеленчукова супа
Френска лучена супа