Първи свободен час
Запечена доматена супа с босилек
Време за приготвяне: 1 час и 50 минути
Порции: 6-8
Необходими продукти:
• 1 300 гр домати, нарязани на парчета
• ¼ чаша + 2 лъжици зехтин
• 1 лъжица сол
• Черен пипер
• 2 глави кромид лук
• 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
• 2 лъжици масло
• 1 лъжица червен пипер
• 1 консерва домати заедно със сока – 800 гр
• 4 чаши свеж босилек
• Мащерка - суха
• Около 1 литър пилешки бульон или вода
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 200 градуса.
Смесете заедно доматите, зехтина, солта и черния пипер в тава и печете 45 минути.
В тенджера задушете чесъна в 2 лъжици зехтин, маслото и червения пипер до златисто. Добавете консервата домати, босилека, мащерката и пилешкия бульон. Добавете и изпечените домати. Оставете да къкри 40 минути. Пасирайте (може и по-грубо).
Сервирайте гореща или студена.
Supermag.bg
Снимка: Flickr
Вижте още:
Френска лучена супа
Супа от броколи
Гаспачо