Първи свободен час
Ароматни хлебчета
Ароматни хлебчета
Време за приготвяне:1 час и 30 минути
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 пакетче суха мая
- 4 ¼ брашно+ допълнително за поръсване
- 2 лъжици масло
- 2 лъжици захар
- 1 лъжица сол
За топинга:
- 3 лъжици масло
- ½ лъжица сол
- ¼ (или повече) лъжица чесън на прах
- Щипка риган
-------
Начин на приготвяне:
Сложете ¼ чаша топла вода в купа за разбъркване. Сипете маята и оставете настрана, докато бухне.
Добавете брашното, маслото, захарта, солта и 1 ¼ + 2 лъжици топла вода. Разбъркайте добре.
Извадете тестото и го омесете добре върху набрашнена повърхност. Направете малки франзелки. Покрийте ги с кърпа и ги оставете на топло, докато бухнат и увеличат обема си двойно.
Затоплете фурната на 200 градуса.
Намажете всяка франзела с масло и поръсете със сол. Печете до златисто (около 15 минути).
Междувременно смесете още сол със чесъна на прах и ригана. Намажете отново с масло готовите хлебчета и ги поръсете с чесновата смес.
---
Supermag - онлайн супермаркет
-----
Вижте още: