Първи свободен час
Бисквити с лимон и мащерка
Необходими продукти:
• 2 чаши брашно + допълнително за поръсване
• 2 ч. лъжици бакпулвер
• ¼ ч. лъжица сода за хляб
• 2 лъжици пшеничен зародиш
• 1 ч. лъжица сол
• 1 ч. лъжица лимонова кора
• 1 ч. лъжица мащерка (свежа най-добре)
• 4 лъжици масло
• 1 чаша кисело мляко
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 220 градуса.
Смесете брашното, бакпулвера, содата, пшеничния зародиш, лимоновите кори и мащерката в голяма купа.
Добавете маслото и разбъркайте много добре, докато маслото се оформи на малки топчета, колкото грахчета. Добавяйте киселото мляко. Тестото ще бъде меко.
Извадете тестото върху набрашнена повърхност и месете няколко пъти. Разточете брашното на 1 см дебелина и изрежете с формичка за сладки или с чашка.
Напръскайте повърхността на всяка бисквита с вода и поръсете със сол и мащерка.
Печете върху хартия 12-15 минути (или до златисто), като няма нужда да слагате мазнина.
Сервирайте топли.
Supermag
Вижте още:
Ароматни хлебчета
Бананови сладки
Портокалови сладки с боровинки
Овесени бисквити