Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Коледни джинджифилови бисквити



Време за приготвяне: 2 часа

Необходими продукти:

• ¾ чаша кафява захар
• 110 гр масло
• 2 яйца
• ¼ чаша меласа
• 3 ¾ чаши брашно + допълнително за поръсване на работни плот
• 2 ч. лъжици джинджифил
• 1 ½ заена лъжица сода за хляб
• ½ чаена лъжица канела
• ½ чаена лъжица сол

За глазурата:

• 1 чаша захар
• 1-2 лъжици прясно мляко
• Оцветители




Начин на приготвяне:

С миксер разбийте захарта и маслото. Добавете яйцата и меласата и разбийте добре.

Отделно смесете брашното, джинджифила, содата, канелата и солта. Тази смес постепенно я добавяйте към маслената и бъркайте с шпатула.

Покрийте съда с тестото с найлоново фолио и сложете в хладилника на 1 час.

Затоплете фурната на 200 градуса.

Покрийте тавата с хартия за печене. Извадете тестото и го оставете за 15 минути.

Откъсвайте от тестото по малко и го разточвайте. Изрязвайте с формички за сладки.

Печете 10 минути, докато крайчетата станат кафяви. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

Смесете захарта и млякото. Разбийте добре. Разделете на части и ги боядисайте в различни цветове.

Декорирайте сладките с боядисаната глазура.




Supermag
Снимка: Flickr




Още коледни рецепти:

Коледен кейк със сушени плодове и сос с уиски

Свинско печено от Финландия