Първи свободен час
Коледни джинджифилови бисквити
Време за приготвяне: 2 часа
Необходими продукти:
• ¾ чаша кафява захар
• 110 гр масло
• 2 яйца
• ¼ чаша меласа
• 3 ¾ чаши брашно + допълнително за поръсване на работни плот
• 2 ч. лъжици джинджифил
• 1 ½ заена лъжица сода за хляб
• ½ чаена лъжица канела
• ½ чаена лъжица сол
За глазурата:
• 1 чаша захар
• 1-2 лъжици прясно мляко
• Оцветители
Начин на приготвяне:
С миксер разбийте захарта и маслото. Добавете яйцата и меласата и разбийте добре.
Отделно смесете брашното, джинджифила, содата, канелата и солта. Тази смес постепенно я добавяйте към маслената и бъркайте с шпатула.
Покрийте съда с тестото с найлоново фолио и сложете в хладилника на 1 час.
Затоплете фурната на 200 градуса.
Покрийте тавата с хартия за печене. Извадете тестото и го оставете за 15 минути.
Откъсвайте от тестото по малко и го разточвайте. Изрязвайте с формички за сладки.
Печете 10 минути, докато крайчетата станат кафяви. Извадете от фурната и оставете да се охлади.
Смесете захарта и млякото. Разбийте добре. Разделете на части и ги боядисайте в различни цветове.
Декорирайте сладките с боядисаната глазура.
Supermag
Снимка: Flickr
Още коледни рецепти:
Коледен кейк със сушени плодове и сос с уиски
Свинско печено от Финландия