Първи свободен час
Меки домашни претцели
Време за приготвяне: 2 часа
Порции: 8 прецела
Необходими продукти:
• 1 ½ чаша топла вода
• 1 лъжица захар
• 1 ч. лъжица сол
• 1 пакетче суха мая
• 4 ½ чаши брашно
• 60 гр масло на стайна температура
• Олио
• 10 чаши вода
• 2/3 чаша сода за хляб
• 1 жълтък разбит с 1 лъжица вода
• Сол
Начин на приготвяне:
Смесете водата, захарта и солта и добавете маята. Оставете 5 минути, докато започне да втасва. Добавете брашното и маслото и бъркайте на бавна скорост за тесто с миксера, докато се смеси добре. увеличете скоростта и бъркайте още малко. Оставете тестото за 5-6 минути.
Сложете тестото в добре намазана с олио купа и покрийте с фолио и оставете на топло 50-60 минути или докато бухне двойно.
Затоплете фурната на 230 градуса. Покрийте тавата за печене с хартия за печене и я намажете с олио.
Сложете содата в 10 чаши вода и я оставете да ври.
Междувременно подгответе плота за работа с тестото като го намажете с мазнина. Разделете тестото на 8 равни части. Всяко от тях го разтеглете като въже и поставете с формата U. Хванете двата края и ги кръстосайте.
Поставяйте претцелите един по един във врящата вода със сода за около 30 секунди.
Подредете ги в тавата, намажете всеки от тях с разбития жълтък и поръсете със сол. Печете до златисто.
SuperMAG
Снимка: Flickr
Вижте още:
Бисквити с лимон и мащерка
Ароматни хлебчета
Бисквити с чедър