Първи свободен час
Шведски коледни бисквити
Време за приготвяне: 2 часа и 50 минути
Необходими продукти:
• 2 ½ ч. чаши брашно
• 2 ч. лъжички кардамон
• ¼ ч. лъжица сол
• 1 чаша масло на стайна температура
• 1 чаша пудра захар
• 1 яйце на стайна температура
• 1 ванилия
• 1 ч. лъжица настъргана лимонова кора
• Цветна захар и/или настъргани ядки
Начин на приготвяне:
Смесете брашното кардамона и солта.
С миксер разбийте добре маслото с пудрата захар. Добавете брашното и бъркайте до гладка смес. Разделете тестото на 2 и го увийте във фолио за свежо съхранение. Сложете в хладилника за 30 минути, извадете и оформете парчетата като салам с около 5 см диаметър. Върнете в хладилника най-малко за още 2 часа (може и за цяла нощ).
Загрейте фурната на 160 градуса.
Нарежете тестото на бисквити и след това поръсете крайчетата им с настъргани ядки или цветна захар. Печете в тава с пергаментова хартия на дъното за около 20 – 25 минути. Извадете, оставете да се охладят и сервирайте.
SuperMAG.bg
Вижте още:
Коледни меденки
Коледни джинджифилови бисквити
Коледен кейк със сушени плодове и сос с уиски
Тиквени квадратчета
Домашни коледни бонбони с бял шоколад
Коледен чийзкейк с тиква