Първи свободен час
Ябълков кейк с хрупкава глазура и топинг с кафява захар
Време за приготвяне: 1 час и 15 минути
Необходими продукти:
За кейка:
• 100 гр + 2 лъжици масло
• 1 ½ чаша кафява захар
• 2 яйца
• 2 чаши брашно
• 1 ч. лъжица сода бикарбонат
• 1 ч. лъжица канела
• ½ ч. лъжица сол
• 2 чаши обелени и нарязани на малки кубчета ябълки
За глазурата:
• ½ чаша кафява захар
• ½ чаша брашно
• ½ ч. лъжица канела
• 4 лъжици масло
За топинга:
• ½ чаша кафява захар
• ½ ч. лъжица ванилия
• 2 лъжици вода
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 250 градуса.
С две лъжици масло намажете тава за печене.
В купа разбийте захарта и маслото. Добавете яйцата и разбийте.
В друга купа смесете брашното, содата, канелата и солта. Добавете мокрите съставки. Добавете ябълките. Изсипете в тавата за печене.
За глазурата – смесете захарта, брашното, канелата и маслото и бъркайте, докато стане на трохи. Изсипете върху кейка и печете до златисто – 35-40 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охлади за около 10 минути.
За глазурата – смесете захарта, ванилията и водата. Изсипете върху кейка и сервирайте топъл.
Още рецепти:
Тиквени квадратчета
Ябълкови мъфини със стафиди
Шоколадов тарт с мед и бадеми
Сладка пица с плодове