Първи свободен час
Зеленчуци Темпура
Време за приготвяне: 30 минути
Съставки:
За зеленчуковата Темпура:
- Олио
- 1 червена чушка, нарязана на ленти
- 1 глава кромид лук, нарязана на рингове
- 1 малка глава броколи, накъсана на цветчета
- Или други зеленчуци, които обичате
За панировката Темпура:
- ½ ч.ч. бяло брашно
- ½ ч.ч. царевично нишесте
- 1 ч.л. сол + допълнително за сервиране
- 1 голямо яйце, разбъркано
- ¾ ч.ч. охладена светла бира или газирана вода
За соса:
- ¼ ч.ч. майонеза
- 2 ч.л. лют сос
- 1 скилидка чесън, настъргана
Начин на приготвяне:
Напълнете тенджера с тежко дъно 1/3 или ½ с олио. Загрейте до 190°С.
Междувременно в голяма купа смесете брашното и царевичното нишесте. Добавете бирата и предварително разбърканото яйце. Смесете всичко добре.
Добавете зеленчуците и разбъркайте добре.
Изваждайте зеленчуците и ги слагайт в нагорещеното олио като отцеждате излишната панировка преди това. Докато пържите, обръщайте често зеленчуците. Гответе до златисто – 1-2 минути. Извадете в покрита с хартия чиния и веднага посолете.
Продължете да пържите на порции, докато всички зеленчуци се сготвят.
Смесете съставките за соса и сервирайте.