Първи свободен час
Лазаня с печурки
Порции: 6
Необходими продукти:
• Сол
• Зехтин
• 350 гр. кори за лазаня
• 4 чаши прясно мляко
• 12 лъжици масло
• ½ чаша брашно
• Черен пипер
• Индийско орехче
• 600 гр печурки
• 1 чаша прясно настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 190 градуса.
Затоплете вода в голяма тенджера, добавете малко сол и зехтин и сварете корите лазаня. Изцедете и оставете настрана.
Затоплете млякото на котлона и го оставете настрана. В тенджера разтопете 8 лъжици масло, добавете брашното и бъркайте. Пържете до златисто. Изсипете млякото. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче и гответе 3-5 минути на ниска температура като бъркате с дървена лъжица докато сместа се сгъсти.
Нарежете гъбите.
Затоплете 2 лъжици зехтин и 2 лъжици масло в тиган, когато маслото се разтопи добавете гъбите, поръсете със сол и гответе около 5 минути.
Подредете кори лазаня на дъното на тава. Сложете от соса и поръсете с пармезан, повторете така, докато имате още кори. Отгоре трябва да има кори лазаня, поръсете ги с пармезан.
Печете 45 минути или до златисто. Оставете на стайна температура за 15 минути и сервирайте.
Вижте още:
Пълнозърнеста паста с карфиол по сицилиански
Спагети с гъби в сметанов сос