Първи свободен час
Пълнени чушки с макарони
Време за приготвяне: 1 час и 20 минути
Порции: 6
Необходими продукти:
• 6 лъжици зехтин
• 12 големи чушки
• 4 скилидки чесън, ситно нарязани
• 500 гр макарони
• 1 чаша вода
• ½ чаша зелени маслини без костилки
• ½ чаша черени маслини без костилки
• 4 лъжици каперси
• 1 лъжица сух риган
• Свеж магданоз
• ½ чаша сухо бяло вино
• 1 чаша галета
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 200 градуса.
Изпечете чушките.
Направете плънката. В тиган нагорещете зехтина и добавете чесъна. Оставете да се пържи до златисто. Добавете макароните. Гответе до златисто. Добавете 1 чаша вода, маслините, каперсите и ригана и варете, докато водата изври. Свалете от котлона, добавете магданоз и оставете да изстине.
Обелете и почистете чушките внимателно, за да се запазят цели. Напълнете ги с плънката и ги подредете в тава за печене. Полейте ги с виното и ги поръсете с галета. Печете 20 минути и сервирайте топли или на стайна температура.
Supermag.bg
Вижте още:
Пълнозърнеста паста с карфиол по сицилиански
Ризото с гъби
Средиземноморски омлет