Първи свободен час
Пюре от карфиол
Необходими продукти:
• 1 глава лук, нарязана
• ¼ чаша масло
• 1 средна глава карфиол, нарязан на парчета
• 4 скилидки чесън
• 3 чаши прясно мляко
• Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Задушете лука в 2 лъжици масло на средна температура. Добавете карфиола, чесъна и млякото. Добавете сол и пипер и оставете да заври.
Намалете температурата и варете, докато карфиола омекне (около 15 минути).
Изцедете добре. Пюрирайте карфиола с останалото масло и не повече от ¼ чаша от течността, в която е варен.
Supermag
Снимка: Flickr
Вижте още:
Средиземноморски омлет
Запечени яйца с кашкавал и картофи
Вегетариански кюфтета