Първи свободен час
Ризото с гъби
Порции: 4-6
Необходими продукти
• 8 чаши зеленчуков бульон
• 3 лъжици зехтин
• 1 глава лук, нарязана на ситно
• 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
• 500 гр. гъби
• 2 дафинови листа
• 2 лъжици магданоз, нарязан на ситно
• 2 лъжици масло
• Сол и черен пипер
• 2 чаши ориз
• ½ чаша сухо бяло вино
• ½ чаша пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
Затоплете бульона в тенджера.
Отделно в тиган затоплете зехтина. Добавете ½ глава лук и 1 скилидка чесън и запържете до златисто. Добавете гъбите, подправките и маслото. Гответе 5 минути и овкусете със сол и пипер. Добавете 1 чаша бульон и гответе още малко.
В друг съд запържете в останалия зехтин останалата глава лук и скилидка чесън. Добавете ориза и гответе 1 минута като бъркате непрекъснато. Добавете виното и гответе, докато количеството му намалее. Добавете 1 чаша бульон и бъркайте докато се абсорбира от ориза, Така добавете всичкия бульон чаша по чаша. Добавете гъбите и пармезана. Гответе още малко.
Supermag
Вижте още:
Спагети с гъби в сметанов сос
Вегетариански кюфтета