Първи свободен час
Агнешко бутче с розмарин и чесън
Агнешкото месо традиционно присъства на великденската трапеза,
а печеното агнешко бутче си е направо класика...
Време за приготвяне: 2 часа
Порции: 6-8
Необходими продукти:
• 1 агнешко бутче
• ¼ чаша прясно изцеден лимонов сок
• 8 скилидки чесън, наситнени
• 3 лъжици свеж розмарин, наситнен
• 1 лъжица сол
• 2 ч. лъжици черен пипер
За соса:
• 2 чаши кромид лук, нарязан
• 2 чаши пилешки бульон
• 1 чаша червено вино
Начин на приготвяне:
1. Затоплете фурната на 200 градуса.
2. Сложете агнешкото бутче в тава за печене и го намажете с лимонов сок. Поръсете чесън и розмарин по цялата повърхност на месото. Поръсете със сол и черен пипер. Сложете да се пече за около 30 минути.
3. Намалете температурата и гответе още 1 час. Извадете от фурната и оставете за 10-15 минути настрана.
4. Изсипете мазнината от бутчето в тиган и го сложете на котлона на силен огън, добавете подправките и лука. Добавете бульона и бъркайте с дървена лъжица. Намалете температурата и оставете да къкри, докато се сгъсти.
5. Сервирайте агнешкото, полято със сос.
За да зарадваш любимите хора за Великден ти предлагаме рецепта за SUPER козунак без месене ТУК>