Мариновано в подправки свинско филе
Необходими продукти:
• 1 лимон с настъргана кора
• ¾ чаша прясно изцеден лимонов сок (от 3 – 4 лимона)
• Зехтин
• 6 скилидки чесън, нарязани на ситно
• 1 ½ лъжица нарязани листа свеж розмарин
• 1 лъжица нарязана свежа мащерка
• 2 лъжици дижонска горчица
• Сол и черен пипер
• 3 по 450 – 500 г свинско филе
Начин на приготвяне:
-
Смесете лимоновата кора, лимоновия сок, ½ чаша зехтин, чесъна, розмарина, горчицата, мащерката и 2 лъжици сол. Сложете месото вътре и го оваляйте добре. Покройте съда и оставете месото да се маринова минимум 3 часа, а най-добре за цяла нощ.
-
Затоплете фурната на 200 градуса.
-
Извадете месото от маринатата и не почиствайте полепналите подправки. Поръсете със сол и пипер. Сложете 3 лъжици зехтин в тава за печене и затоплете на котлона. Печете месото от двете страни до златисто.
-
Извадете и покрийте с фолио. Върнете за още 10 минути във фурната.
-
Нарежете на филийки и сервирайте. В най-дебелата си част филето ще бъде розово отвътре, затова ако желаете можете да печете още малко.
Виж още SUPER рецепти със свинско:
Избери Прясно месо от ТУК> с бърза доставка до 2 часа, за твоите SUPER кулинарни рецепти!