Първи свободен час
Пълнени тиквички с кайма и булгур
Порции: 6
Време за приготвяне: 1 час
Необходими продукти:
• 6 средно големи тиквички
• 1 лъжица зехтин
• 1 глава лук, нарязана на ситно
• 2 скилидки настърган чесън
• 250 гр кайма (най-добре телешка)
• 2 ч. лъжици кимион
• 1 ч. лъжица кориндър
• ¼ ч. лъжица червен пипер
• 2 домата, нарязани на кубчета, като запазите сока от доматите
• 250 гр сварен булгур
• ¼ чаша магданоз, нарязан на ситно
• 120 мл доматено пюре
• Сол
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 190 градуса.
Разрежете тиквичките на половина.
В тиган, нагорещете зехтина на средна температура и добавете лука. Пържете около 3 минути или докато стане прозрачен. Добавете чесъна и гответе още 2 минути. Добавете каймата, кимиона, кориандъра и червения пипер и гответе, докато каймата стане почти готова. Добавете сварения булгур, доматите и магданоза. Гответе още 2-3 минути.
Оставете да се охлади за около 5 минути и с помощта на лъжица напълнете половинките и захлупете с другите половинки.
Подредете тиквичките в тава за печене.
Смесете останалия доматен сок, доматеното пюре и солта и изсипете върху тиквичките. Печете 20 минути. Обърнете тиквичките и гответе още 20-25 минути.