Първи свободен час
Печени агнешки ребърца
<b>Време за приготвяне:</b> 1 час
<b>Порции:</b> 8
Необходими продукти:
• Настъргана кора от 2 лимона
• 2 лъжици нарязан на ситно розмарин
• ¼ морска сол
• Щипка захар
• Агнешки ребърца за 8 порции (ненарязани)
• ¼ чаша олио от рапица
Начин на приготвяне:
1. Смесете лимоновата кора, розмарина, солта и захарта. Поръсете с тази смес котлетите от всички страни. Сложете в затворен съд и приберете в хладилника за една нощ.
2. Затоплете фурната на 150 градуса.
3. В голям тиган нагорещете олиото на висока температура и запържете котлетите до златисто за около 3 до 5 минути. Обърнете и пържете още няколко минути.
Разгледай още от нашите SUPER рецепти за месни ястия ТУК>