Първи свободен час
Пиле Качаторе
Време за приготвяне: 40 минути
Порции: 4
Необходими продукти:
• 4 бр пилешки гърди (без кожа)
• Сол и черен пипер
• 2 ч. лъжици зехтин
• 1 средна глава лук, нарязан на ситно
• 1 червена чушка, нарязана на ленти
• 250 гр печурки, нарязани на филийки
• 2 скилидки чесън, наситнени
• ½ чаша сухо бяло вино
• 400 гр цели домати от консерва + сока
• ½ ч. лъжица сух риган
• Щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Подправете пилето със сол и пипер.
Загрейте олиото в тиган на висока температура. Запържете пилето до златисто от двете страни за около 8 минути. Извадете пилето.
Намалете температурата до средна и добавете лука и чушката. Захлупете и задушете, докато зеленчуците започнат да омекват – около 5 минути. Добавете гъбите и махнете капака. Гответе, докато гъбите придобият кафяв загар. Добавете чесъна и бъркайте половин минута. Добавете виното и гответе, докато се редуцира наполовина. Добавете нарязаните домати от консерва, заедно със сока, ригана, червения пипер и малко сол. Оставете да къкри 10 минути.
Върнете пилето в тигана и гответе до готовност – около 20 минути.
Можете да сервирате с паста.
Вижте още:
Бирено пиле на бербекю