Първи свободен час
Пиле в бира на барбекю
Порции: 2
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 60 минути
Необходими продукти:
» 1.5 кг пиле
» Сол
» 1 кенче (350 мл) бира
» Свеж розмарин
» Барбекю (или лютив) сос
Подправки:
» 20 гр сол
» 40 гр чесън на прах
» 50 гр черен пипер
Начин на приготвяне:
Намажете пилето с подправките отвън и отвътре. Оставете в хладилника, докато подготвите барбекюто.
Когато барбекюто се разгори, внимателно издърпайте въглищата по краищата и освободете място в средата. Там поставете кенчето с бира, след като го отворите и излеете част от него (около 60 мл). Може да го поставите и върху скарата.
Сложете розмарин в бирата и отгоре поставете пилето изправено.
Така пилето се нуждае от 1 час, за да се приготви.
Въртете го периодично и поддържайте огъня. Пилето е готово, когато изглежда сочно, след като го прободете с вилица.
Махнете кенчето като внимавате да не се изгорите. Използвайте ръкавици.
SuperMag
Снимка: Flickr