Първи свободен час
Ризото с гъби и свинско филе с розмарин
Време за приготвяне: 3 часа и 30 минути
Порции: 4
Необходими продукти:
За филето:
• 800 – 1000 гр свинско филе
• Зехтин
• Сол
• Черен пипер
• Пресен розмарин
За ризотото:
• 450 гр сухи гъби, накиснати във вода
• 1 чаша гореща вода
• 3 лъжици зехтин
• 1 глава лук, нарязана на ситно
• 1 чаша ориз
• 1 чаша пилешки бульон
• ½ чаша бяло сухо вино
• Сол
• 2 лъжици масло
• ½ чаша настърган кашкавал
• 2 лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Филето:
Намажете филето със зехтин и овкусете със сол, черен пипер и розмарин. Увийте във фолио и сложете в хладилника за 1-2 часа.
Затоплете фурната на 190 градуса.
В голям тиган нагорещете зехтин и запечатайте филето от всички страни за по около минута. Прехвърлете филето в тава за печене и печете до готовност. Сервирайте нарязано на филйки с ризото и стрък розмарин.
Ризото с гъби:
Нагорещете зехтина в голям тиган и добавете лука. Пържете до полупрозрачност. Добавете ориза и бъркайте, докато всички зърна са покрити със зехтин. Добавете бульона и виното.
Изцедете гъбите, нарежете ги на едро и ги добавете към ориза, заедно с течността, в която са киснати. Добавете сол и оставете да къкри като намалите температурата, след като заври. Гответе до готовност на ориза. Свалете от огъня и разбъркайте с маслото, кашкавала и магданоза.
Supermag.bg
Още рецепти със свинско:
Свински ребърца с лимон и розмарин
Свински котлети с пармезан