Назад
НАЧАЛО
ПРОФИЛ
Първи свободен час

Ризото с гъби и свинско филе с розмарин



Време за приготвяне: 3 часа и 30 минути
Порции: 4

Необходими продукти:

За филето:

• 800 – 1000 гр свинско филе
Зехтин
• Сол
• Черен пипер
Пресен розмарин

За ризотото:

• 450 гр сухи гъби, накиснати във вода
• 1 чаша гореща вода
• 3 лъжици зехтин
• 1 глава лук, нарязана на ситно
• 1 чаша ориз
• 1 чаша пилешки бульон
• ½ чаша бяло сухо вино
• Сол
• 2 лъжици масло
• ½ чаша настърган кашкавал
• 2 лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно




Начин на приготвяне:

Филето:

Намажете филето със зехтин и овкусете със сол, черен пипер и розмарин. Увийте във фолио и сложете в хладилника за 1-2 часа.

Затоплете фурната на 190 градуса.

В голям тиган нагорещете зехтин и запечатайте филето от всички страни за по около минута. Прехвърлете филето в тава за печене и печете до готовност. Сервирайте нарязано на филйки с ризото и стрък розмарин.

Ризото с гъби:

Нагорещете зехтина в голям тиган и добавете лука. Пържете до полупрозрачност. Добавете ориза и бъркайте, докато всички зърна са покрити със зехтин. Добавете бульона и виното.

Изцедете гъбите, нарежете ги на едро и ги добавете към ориза, заедно с течността, в която са киснати. Добавете сол и оставете да къкри като намалите температурата, след като заври. Гответе до готовност на ориза. Свалете от огъня и разбъркайте с маслото, кашкавала и магданоза.




Supermag.bg




Още рецепти със свинско:

Свински ребърца с лимон и розмарин

Свински котлети с пармезан