Първи свободен час
Спагети Карбонара
Необходими продукти:
- 1 пакет спагети
- 8 парчета бекон, нарязани на лентички
- 4 жълтъка
- ½ чаша бита сметана
- 2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
- 1 чаша настърган Пармезан
- 1/8 лъжица индийско орехче
- 1/8 лъжица бял пипер
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите според указанията на опаковката с малко сол и няколко капки олио във водата.
В голям тиган запържете бекона в малко мазнина, за да стане хрупкав. Извадете го от тигана и го подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
В купа смесете яйчените жълтъци, сметаната, чесъна, половината Пармезан, индийското орехче и пипера. Разбийте добре.
Когато спагетите са готови, ги свалете от котлона и изцедете като запазите водата, в която сте ги сварили.
Сложете спагетите в тигана, в който сте готвили бекона, добавете 1/3 чаша от водата и бекона. Оставете да се готви 1 минута, докато водата изври.
Разбъркайте отново яйчената смес и добавете малко от водата от спагетите, за да се получи хубава кремообразна смес.
Добавете соса към спагетите и бекона. Добавете останалия Пармезан.
Сервирайте спагетите Карбонара топли!